Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Ședinţa de interzicere a pichetului partidului „Casa noastră-Moldova” lîngă hotelul lui Plahotniuc, amînată

9 iun. 2015,, 12:00   Politică
2950 4
Заседание суда по запрету пикета партии "Наш дом - Молдова" перед Nobil перенесено
Foto: freedom.md
Judecătoria sectorului Botanica a amînat luni şedinţa de interzicere a pichetului partidului "Casa Noastră-Moldova" (CNM) lîngă hotelul „Nobil”, care aparţine prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Drept motiv a servit rugămintea avocatului Vitalie Nagacevschi de a-i acorda timp pentru pregătirea discursului de încheiere.

Liderul CNM, Grigore Petrenco, solicitat de "Infotag", a relatat că "interdicţia formal valabilă de a desfăşura acţiuni de protest lîngă oficiul lui Plahotniuc este o încălcare a drepturilor constituţionale ale cetăţenilor la exprimarea opiniei".

"Noi înţelegem că instanţa în orice mod încearcă să ia partea oligarhului, trăgînd de timp în loc să ia o decizie. Numărătoarea inversă a campaniei electorale a trecut la zile, iar critica guvernării oligarhice loveşte în ratingul său. Guvernanţii se tem foarte mult de aceasta", consideră el.

Petrenco a menţionat că la sfîrşitul săptămînii trecute el şi activistul partidului său a protestat împotriva locuinţei lui Plahotniuc pe lacul Geneva.

"Dacă ni se interzic proteste paşnice în Moldova, înseamnă că vom protesta în Europa. Lacul Geneva este pe teritoriul Franţei. Am desfăcut un banner cu solicitarea "Returnaţi miliardul furat". Surprinzător este că de pichetul paşnic nu s-a interesat poliţia franceză", a ironizat liderul CNM.

Potrivit lui, activiştii formaţiunii cor continua acţiunile de protest lîngă oficiile şi companiile ce aparţin oligarhului. Următoarea şedinţă de judecată va avea loc astăzi, 9 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?