Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

"Va fi o reformatare a clasei politice". Ce se va întâmpla în Parlament după alegerile locale generale

9 iun. 2015,, 18:15   Politică
5073 4

Прогнозы: "формат Альянса за европейскую Молдову после местных выборов может измениться"
Foto: noi.md

Liderii Alianţei pentru o Moldovă Europeană intenţionează să schimbe formatul acestei structuri, după alegerile locale generale. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat astăzi că, în scurt timp, unii demnitari ar putea fi demişi.

Şeful Legislativului a spus că, la nivel politic, vor avea loc schimbări radicale, menite să readucă încrederea societăţii în structurile statului şi să impulsioneze reformele.

"Sunt sigur că în timpul apropiat vor fi schimbări spre binele cetăţeanului şi spre binele ţării. Eu vreau să pun accentul pe o altă abodare, mult mai complexă şi mult mai radicală, care o să presupună nu poate o singură demisie, dar o reformatare, în general, a clasei politice", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La rândul său, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a spus că în Parlament este nevoie de o majoritate care să promoveze reformele pentru integrarea europeană.

"Această idee capătă contururi tot mai clare şi domnul Filat a vorbit despre o ofertă publică de coparticipare la guvernare pentru Partidul Liberal, despre negocieri publice care urmeaza să aiba loc. Noi chiar avem nevoie de o majoritate parlamentară pro-europeană", a declarat vicepreşedintele PLDM.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a mai menţionat că politicienii trebuie să dea dovadă de aceeaşi înţelepciune ca şi în primăvara anului 2013.

Atunci, după o criză politică de mai mult de trei luni, a fost evitat un scrutin parlamentar anticipat, prin crearea Alianţei pentru Integrare Europeană III, din care au făcut parte PLDM, PDM şi Partidul Liberal Reformator, care nu a acces ulterior în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?