Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Şefii CNPF nu văd motive să-şi dea demisia

11 iun. 2015,, 09:30   Economie
2545 2

Foto: jurnal.md

„Piaţa asigurărilor din Moldova este stabilă, iar motive de demisie nu sînt”. Aşa au reacţionat şefii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare solicitarea premierului Chiril Gaburici de a demite conducerea CNPF-ului, pe care a acuzat-o că nu ar fi împiedicat devalizarea pieţei de asigurări. Mai mult, membrii comisiei îi recomandă premierului să prezinte probe atunci cînd lansează acuzaţii.

„Piaţa funcţionează destul de stabil. Eu unul nu simt unde am comis anumite greşeli sau erori în activitatea mea care au dus la aceste prejudicii la care se referă domnul prim-ministru. În Moldova eu nu-mi amintesc de vre-o demisie de onoare, iar dacă să merg pe această cale asta ar însemna că sînt de acord cu învinuirile”, a declarat vicepreşedintele CNPF, Iurie Filip.

„Este de obligaţia domnului premier să demonstreze şi să argumenteze propunerea pe care a înaintat-o”, a opinat şi unul dintre membrii CNPF, Aurica Doina.

Cît despre declaraţiile premierului potrivit cărora anumite persoane încearcă preluarea Biroului Naţional al Asiguratorilor Auto, membrii CNPF, care supraveghează activitatea BNAA, au spus că nu ştiu nimic despre existenţa unor astfel de pericole. Au recunoscut însă că din cauza delapidărilor financiare de la BNAA, Moldova poate fi exclusă din sistemul internaţional de Carte Verde.

Precizăm că sîmbătă Chiril Gaburici a cerut demisia şefilor Procuraturii Generale, a Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Premierul i-a acuzat că nu ar fi oprit furturile din sectorul financiar-bancar şi nu ar fi împiedicat devalizarea pieţei de asigurări din Moldova. Şeful guvernului a atenţionat conducerea ţării că dacă nu va da curs solicitărilor sale, atunci va demisiona.

Şefii BNM şi ai Procuraturii Generale au refuzat să comenteze acuzaţiile. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a sugerat că nu va da curs demersului înaintat de Gaburici. În schimb, şeful statului, Nicolae Timofti, a declarat că demiterea celor vizaţi este prerogativa exclusivă a Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?