X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 283
Transnistria stiri: 1461

În Transnistria vor fi îmbunătățite condițiile de creditare preferențială în agricultură din contul Rusiei

11 iun. 2015,, 12:30   Economie
2359 0
В Приднестровье улучшат условия льготного кредитования аграриев из средств РФ
Foto: novostipmr.com
În Transnistria vor fi îmbunătățite condițiile de creditare preferențială a subiecților din sectorul agroindustrial din contul mijloacelor oferite de Rusia pentru atenuarea consecințelor economice negative de pe urma deprecierii rublei rusești. În particular, se preconizează să fie micșorate ratele dobînzii la creditare de la 5% pînă la 3%, termenul de achitare a creditelor va fi majorat de la 5 pînă la 7 ani. Totodată, suma maximă a creditelor pentru persoanele juridice urmează să fie majorată pînă la 500 de dolari SUA, iar pentru persoanele fizice – pînă la 1000 de dolari. În plus, va fi posibilă convertirea mijloacelor bănești, ceea ce este important în legătură cu deprecierea bruscă a rublei rusești. Măsurile respective sînt prevăzute în proiectul de lege privind modificarea Fondului rezervei de stat, propusă de liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, și aprobată în prima lectură de legislativul de la Tiraspol, notează NOI.md.

Potrivit directoarei Fondului rezervei de stat al Transnistriei, Ludmila Gagun, în anii 2008 și 2011 Rusia a alocat Transnistriei un ajutor material nerambursabil, care s-a decis să fie alocat pentru susținerea agriculturii și businessului mic. Banii au fost alocați sub formă de credite speciale sau împrumuturi. De asistență au beneficiat 125 de subiecți ai complexului agroindustrial din regiunea transnistreană.

Totodată, din momentul primirii acestei asistențe nerambursabile din Rusia, rubla rusească s-a depreciat considerabil, de aceea mijloacele oferite de partea rusă s-au devalorizat.

Potrivit Ludmilei Gagun, elaborarea acestui proiect de lege a fost determinată de necesitatea creării condițiilor pentru atenuarea consecințelor economice negative de pe urma deprecierii valutelor străine și îmbunătățirea condițiilor de susținere a subiecților din complexul agroindustrial al Transnistriei.

Documentul a fost votat în prima lectură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав