Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Măsurile de protecție a persoanelor cu dizabilități vor fi îmbunătățite

11 iun. 2015,, 13:15   Societate
2268 0

Меры защиты лиц с ограниченными возможностями будут улучшены
Foto: ipn.md

Copiii cu dizabilități, în vârstă de până la 3 ani, vor beneficia de serviciul social Asistenţă personală, iar în acest serviciu vor avea dreptul de a fi angajaţi şi persoanele care au atins vârsta de pensionare, transmite IPN cu referire la modificările şi completările operate de Guvern în unele decizii anterioare ale cabinetului de miniștri.

De asemenea, a fost exclusă limitarea numărului de ore de interpretare prin utilizarea limbajului mimico-gestual/limbajului semnelor cu ajutorul interpretului pentru persoanele cu deficiențe de auz. În prezent aceste persoane beneficiază doar de 6 ore pe an de interpretare.

Modificările și completările mai prevăd că persoanele care beneficiază de serviciul „Plasament familial pentru adulţi” şi care sunt la întreţinerea deplină a statului vor primi 25% din pensia stabilită pentru limita de vârstă sau din pensia de dizabilitate, gestionând aceste mijloace după cum o doresc ele.

Modificările au fost efectuate ca urmare a multiplelor sesizări ale instituţiilor şi organizaţiilor din domeniu. Totodată, Moldova tinde să se racordeze la standardele Convenţiei ONU privind incluziunea socială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?