X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ghimpu spune răspicat de ce nu face alianţă cu PD şi PLDM: Exclus, cu cei care au furat miliardul

11 iun. 2015,, 14:30   Politică
4620 4

Ghimpu spune răspicat de ce nu face alianţă cu PD şi PLDM: Exclus, cu cei care au furat miliardul
Foto: pl.md

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu declară răspicat că nu va face alianţă cu PD şi PLDM după alegerile locale, în condiţiile în care cele două partide aflate la guvernare se fac responsabile de haosul şi sărăcia în care a ajuns Republica Moldova şi sunt implicate în furtului miliardului de la Banca de Economii.

„Deja sunt în a şasea lună de guvernare şi ce au schimbat ei din ce au cerut europenii? Unde să te duci, să pui capul sub secure. Ei nu au demonstrat că sunt ca noi, că vor reforme, combaterea corupţiei. Cum să guvernezi, când eşalonul de vârf este corupt până în măduva oaselor? Noi înţelegem că este pus în pericol cursul european, însă el mai tare se compromite când vorbeşti de cursul european, dar furi miliarde. Cetăţenii pierd încrederea în UE”, susţine Ghimpu.

El afirmă că cetăţenii nu văd UE cu ochii deschişi, dar prin acţiunile guvernanţilor. Pentru cetăţeni, european astăzi este Marian Lupu, Vlad Plahotniuc, Vladimir Voronin şi Vlad Filat. Este o politică foarte fină, pe placul Kremlinului, aşa încât cetăţenii să voteze partidele de stânga, iar alegerile locale vor arăta acest lucru.

„Oamenii sunt astăzi mai săraci faţă de 2009, când am venit la guvernare. Apoi despre care partide europene vorbim noi?”, a mai sus Ghimpu.

Liderul liberalilor a menţionat că din 2013 PL nu mai este cu PD şi PLDM. „Arătaţi-mi ce au făcut de atunci? Eu merg prin ţară şi mă ia groaza. Un metru de drum nu se repară”.

Acum câteva zile, PLDM, şi PD anunţau despre reformatarea coaliţiei de guvernare după alegerile locale din 14 iunie, precizând că vor face alianţă cu partidele proeuropene fără să dea nume concrete de fromaţiuni politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?