X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ciocan: În Moldova nu s-au furat niciodată voturi

12 iun. 2015,, 10:37   Politică
2282 3

Ciocan: În Moldova nu s-au furat niciodată voturi
Foto: europalibera.org

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, susține că în Republica Moldova nu au fost falsificate niciodată alegerile. În cadrul emisiunii Interpol de la TV7, Ciocan a precizat că ar fi ajuns demult la pușcărie, dacă acuzațiile de falsificare a alegerilor din aprilie 2009 ar fi fost probate, notează NOI.md.

„Niciunul dintre cei care au lansat aceste acuzații nu au mers la procuratură sau în instanță pentru a cere examinarea cazului. Dacă cei din opoziție aveau cel puțin o dovadă că eu, președintele CEC, sau alți membri am făcut ceva pentru falsificarea alegerilor, atunci demult înfundam pușcăria. Atunci s-a vorbit despre 200 de mii de morți care ar fi votat pentru PCRM – niciun argument nu a fost probat. Aici se vorbește despre 15 la sută din voturi că ar fi falsificate. Nu poți manipula 0,5 la sută din voturi. Eu am văzut în alte țări cum se face acest lucru, în Moldova nu s-a făcut niciodată de cînd sînt eu la Comisie – falsificarea alegerilor. Cei care spun că se fură voturi să vină cu probe”, a explicat Ciocan.

Potrivit președintelui CEC, cea mai mare problemă a alegătorilor din Moldova este faptul că votează în mod inconștient, fără a-și forma o părere obiectivă despre concurenții electorali. „Alegătorii noștri trebuie să aibă o viziune critică față de informația care le este prezentată, să conștientizeze aceste lucruri”, a punctat Ciocan.

Acesta a mai precizat că în calitate de președinte al CEC nu a executat niciodată anumite indicații venite de la politicieni. „Deciziile mele au fost întotdeauna ferme. Foarte multă lume s-a convins că nu trebuie să-şi pună mintea cu mine. În Republica Moldova voturile nu se fură şi nici nu s-au furat și pot spune asta cu certitudine”, a conchis Ciocan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?