X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Amenzi pentru șoferii care au participat la acțiunea unionistă de la Prut

12 iun. 2015,, 14:45   Societate
3048 6
Оштрафованы водители, участвовавшие в унионистской акции на реке Прут
Foto: ziarulnational.md
Mai multi șoferi care au venit cu mașinile pe 6 iunie la vama Sculeni, pentru a participa la flashmob-ul organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 în amintirea Podurilor de flori din anii 1990, urmează a fi sancționați contravențional pentru că au încălcat regulile regimului punctului de trecere a frontierei de stat.

Șefa serviciului de presă al Poliției de Frontieră, Daniela Mânzatu, a precizat pentru Ziarul NAȚIONAL că urmează a fi aplicate sancțiuni pentru șase șoferi. Amenzile prevăzute de legislație pentru asemenea încălcări sunt cuprinse între 200 și 400 de lei.

Fosta deputată Ana Guțu a scris pe blogul său că printre cei sancționați se numără și fostul parlamentar Anatol Arhire. „Colegul meu a primit citație să se prezinte la agentul constatator de frontieră pentru contravenția de a fi încălcat (sic!) regimul de frontieră! Arhire, cel care a votat în parlament legea cu privire la Poliția de frontieră, cel care a votat ratificarea Acordului de Asociere a RM la UE, cel care a contribuit la liberalizarea regimului de vize, cetățean cunoscut, respectat nu doar în județul Ungheni – este citat de poliția de frontieră pentru faptul că a trecut legal, regulamentar frontiera și a scandat „Unire” la Prut alături de mulțimea de tineri frumoși și energici”, se arată indignată Ana Guțu.

Amintim că, pe 6 iunie, zeci de persoane au întins un steag tricolor de 300 de metri la podul de peste Prut de la Sculeni, unind simbolic cele două state românești. În cadrul acţiunii, participanții au cerut autorităților ridicarea interdicției președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?