X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 281
Transnistria stiri: 1418

Phenianul acuză SUA de folosirea antraxului activ contra Coreii de Nord

13 iun. 2015,, 02:00   Externe
4469 3

Foto: polit.ru

Coreea de Nord a acuzat vineri SUA că folosește antrax contra Coreii de Nord și i-a cerut Organizației Națiunilor Unite să ancheteze "programele de arme biologice" ale Washingtonului, după ce un eșantion de antrax activ a fost trimis unei baze americane din Coreea de Sud, transmit Reuters și DPA. Eșantioane de antrax activ au fost trimise "în mod neglijent" către Australia, Canada, Marea Britanie, Coreea de Sud și spre laboratoare din 19 state americane și Washington, a anunțat recent Pentagonul.

''Statele Unite nu doar posedă arme mortale de distrugere în masă, dar ele și încearcă să le folosească în actuala dispută contra noastră'', a menționat ambasadorul nord-coreean la ONU, Ja Song Nam, într-o scrisoare adresată secretarului general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon.

Coreea de Nord ''cere ferm Consiliului de Securitate al ONU să trateze problema transporturilor de antrax activ pentru a investiga programele de arme biologice ale SUA'', se arată în scrisoarea respectivă. Jeff Rathke, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a confirmat că Washingtonul a văzut respectiva scrisoare, adăugând: ''Acuzațiile sunt ridicole. Ele nu merită un răspuns''.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав