Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Lupu: Mesajul chișinăuienilor a fost înțeles

15 iun. 2015,, 16:20   Politică
9195 10

Foto: noi.md

Partidul Democrat a înțeles mesajul chișinăuienilor în urma acestui scrutin și va munci mai mult în viitor pentru a cîștiga încrederea lor. Astfel a comentat liderul PD, Marian Lupu, rezultatele alegerilor locale generale desfășurate ieri, informează NOI.md.

Potrivit politicianului, propaganda partidelor de stînga s-a năruit în urma scrutinului de ieri, iar acest lucru este salutabil, afirmă Lupu. „Vom începe construcția unor majorități solide în consiliile raionale și cele locale, care vor putea realiza mai multe fapte bune pentru moldoveni. Astăzi, la nivelul întregii republici, partidele proeuropene au fost mandatate să formeze majorități în 24 de raioane. Cu o asemenea susținere devine foarte clar că harta Republicii Moldova nu este una roșie. Sîntem mulțumiți de faptul că inclusiv locuitorii Chișinăului au votat pentru o capitală europeană. Toată propaganda radicalilor de stînga s-a năruit noaptea trecută”, a spus Lupu.

Liderul PD s-a declarat mulțumit de rezultatele înregistrate de formațiunea sa în aceste alegeri, precizînd că aceasta s-a clasat pe locul 2 în 15 raioane ale țării. „PD este unica formațiune politică care a reușit să-și îmbunătățească scorul electoral și să înregistreze o creștere în comparație cu alegerile locale din 2011 și cele parlamentare”, a punctat Lupu.

Marian Lupu se arată optimist în ceea ce privește șansele formării unei noi coaliții majoritare cu participarea Partidului Liberal, chiar dacă anterior Mihai Ghimpu a anunțat că nu va accepta o asemenea ofertă.

„Probabil, în vîltoarea electorală, în această fierbințeală electorală se fac tot felul de declarații, care sînt dictate de specificul campaniei electorale. Retorica este una în campanie și cu totul alta după campanie. Presupun că și în cazul PL este la fel”, a spus Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?