X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Kremlinul așteaptă explicații privind afirmația lui Poroșenko despre "mita" dată lui Ianukovici

16 iun. 2015,, 11:50   Externe
3055 4

Foto: lenta.ru

În același timp, nu se ridică problema legitimității actualelor autorități ucrainene.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov a solicitat clarificări cu privire la declarația președintelui Ucrainei Petro Poroșenko, care a numit creditul rus de 3 miliarde de dolari "mită" acordată lui Viktor Ianukovici. Despre aceasta Peskov a declarat la 15 iunie, transmite korrespondent.net cu referire la RBC.

"Știm că Președintele Ucrainei Ianukovici a fost demis în urma loviturii de stat neconstituționale și ilegale, și, desigur, atunci cînd auzim astfel de declarații, în primul rînd, ne așteptăm la clarificări, dacă actualele autorități ucrainene refuză să preia obligațiile Ucrainei, inclusiv cele internaționale, dintre care, în primul rînd, sîntem interesați de cele financiare", - a spus Peskov.

El a explicat că problema legitimității autorităților actuale din Ucraina nu se ridică. "Problema este că, atunci cînd vine vorba de puterea legitimă în Ucraina, apare întrebarea dacă aceasta contestă succesiunea de drept a Ucrainei ca stat", - a declarat secretarul de presă al lui Putin.

De notat, că astăzi într-un interviu cu Bloomberg, Petro Poroșenko a calificat împrumutul rusesc de $3 miliarde drept "mită" dată predecesorului său, Viktor Ianukovici de Moscova pentru refuzul de integrarea europeană.

Rusia a fost de acord să ofere asistență financiară pentru Ucraina, în valoare de $15 miliarde în decembrie 2013, după ce Viktor Ianukovici a refuzat să semneze Acordul de asociere cu UE. Rusia a reușit să aloce $3 miliarde prin achiziționarea de euroobligațiuni cu scadența în decembrie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав