Cutremure stiri: 506

UE va aloca Moldovei 64 de milioane de euro pentru susținerea agriculturii

17 iun. 2015,, 11:45   Economie
2879 1
ЕС выделит Молдове 64 млн. евро для поддержки сельского хозяйства
Foto: gazetadesud.md
Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova 64 de milioane de euro pentru susținerea dezvoltării agriculturii, informează NOI.md. Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare între Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind implementarea Programului ENPARD Moldova – Suport pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Acordul a fost semnat la Chişinău pe 26 martie 2015.

Conform documentului, valoarea totală a suportului din partea Comisiei Europene constituie 64 de milioane de euro, dintre care 53 de milioane sînt acordate pentru componenta de suport bugetar sectorial și vor fi alocate în trei tranșe pînă în anul 2018, iar 11 milioane sînt oferite drept componentă de suport complementar.

Instrumentul ENPARD a fost lansat de Comisia Europeană în martie 2011 şi este o iniţiativă nouă de sprijin din partea partenerilor europeni pentru implementarea reformelor în sectorul agricol şi rural, deoarece implementarea cerinţelor Uniunii Europene atrage costuri înalte pentru sectorul agricol, în ceea ce ţine de cerinţe şi standarde de calitate, siguranţă.

Se preconizează că implementarea Programului ENPARD va contribui la dezvoltarea capacităţilor de export a principalelor produse agroalimentare moldoveneşti pe piaţa UE. Condiţiile de muncă şi trai în regiunile rurale vor fi îmbunătăţite sub aspectul incluziunii economice şi creşterii economice durabile. Securitatea şi siguranţa alimentară pentru populaţie vor fi asigurate prin implementarea unor politici durabile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав