Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Stoltenberg: Rusia a trimis în ultimele luni în estul Ucrainei peste 1.000 de unități de echipament greu

19 iun. 2015,, 13:20   Externe
4359 10

Foto: agerpres.ro

Rusia a trimis în ultimele luni separatiștilor proruși din estul Ucrainei peste 1.000 de unități de echipament greu, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru agenția ucraineană Unian, cerînd Moscovei să-și retragă trupele și tehnica militară de pe teritoriul ucrainean.

''Aliații consideră că Rusia îi susține pe separatiștii din estul Ucrainei cu forțe, echipament și instruire. Acest lucru a fost confirmat de toți cei 28 de miniștri ai apărării din statele NATO în declarația lor comună adoptată la reuniunea din mai din Antalya (Turcia). În ultimele luni, Rusia a trimis separatiștilor peste 1.000 de unități de echipament greu, incluzînd tancuri, artilerie și sisteme de apărare antiaeriană avansate. Știm aceasta de la serviciile noastre de informații'', a afirmat Stoltenberg.

El a adăugat că NATO urmărește cu atenție informațiile legate de escaladarea confruntărilor în estul Ucrainei și de folosirea armamentului greu în regiune, subliniind că singura cale către pace este îndeplinirea totală a acordurilor de la Minsk, semnate în februarie de părțile implicate în conflict.

În context, secretarul general al NATO a cerut Rusiei 'să înceteze destabilizarea deliberată a situației în estul ucrainean, să pună capăt susținerii separatiștilor, să-și retragă trupele și tehnica militară din Ucraina și de la frontiera ei'.

NATO, a precizat Jens Stoltenberg, 'nu dorește o confruntare cu Rusia, ci o relație constructivă' cu această țară. ''Obiectivul nostru nu este izolarea Rusiei, însă o colaborare poate avea loc doar pe baza respectării granițelor, a regulilor și acordurilor încheiate. Facem apel la Rusia să revină la respectarea dreptului internațional'', a mai subliniat secretarul general al Alianței în interviul pentru Unian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав