Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 268
Transnistria stiri: 1417

Guvernul grec este convins că se va găsi o soluție luni, la summitul de la Bruxelles

20 iun. 2015,, 22:30   Externe
9367 2

Foto: agerpres.ro

Guvernul grec este convins că la summitul zonei euro convocat pentru luni la Bruxelles se va găsi o soluție, pe baza ''respectării regulilor Uniunii popoarelor și a statelor, dar și a Democrației, o soluție care va permite Greciei să revină pe creștere în cadrul euro'', se afirmă sâmbătă într-un comunicat al Ambasadei Republicii Elene în România.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat joi seara că un summit extraordinar al șefilor de stat și de guvern din zona euro consacrat Greciei va fi organizat pe 22 iunie la Bruxelles, potrivit DPA. Atena trebuie să ramburseze circa 1,5 miliarde de euro Fondului Monetar Internațional (FMI) la 30 iunie și un acord i-ar permite deblocarea unei tranșe de împrumuturi de 7,2 miliarde de euro, precizează la rândul său AFP.

Luni, liderii din zona euro vor încerca la reuniunea lor de la Bruxelles să evite o intrare a Greciei în incapacitate de plată, după ce retragerile de bani din bănci s-au accelerat și încasările bugetare s-au prăbușit, în contextul în care negocierile dintre Atena și creditorii săi internaționali privind un acord asupra datoriei sunt în continuare blocate, notează, de asemenea, Reuters.

''Convocarea summitului constituie o evoluție pozitivă pentru ajungerea la un acord. Guvernul grec a intenționat ca negocierile finale să aibă loc la cel mai înalt nivel politic european, iar acum lucrează pentru succesul acestui summit'', se precizează în comunicatul Ambasadei elene.

''Problema nu privește în mod exclusiv Grecia, ci însuși viitorul integrării europene, ca proces politic, economic și cultural, conform viziunii fondatorilor ei. Toată Europa se află astăzi la o răscruce critică'', se mai spune în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав