X 
Preşedintele stiri: 4158

Streleț: Nu mai putem repeta scenariul lunilor ianuarie-februarie

23 iun. 2015,, 10:33   Politică
3699 4

Streleț: Nu mai putem repeta scenariul lunilor ianuarie-februarie
Foto: noi.md

Termenul-limită pentru învestirea unui nou guvern ar trebui să fie sfîrșitul lunii iulie, atunci cînd se încheie sesiunea parlamentară de primăvară-vară. Dacă pînă atunci partidele parlamentare nu vor ajunge la un consens, deputații vor fi nevoiți să se întrunească într-o sesiune extraordinară, a anunțat vicepreședintele PLDM Valeriu Streleț, notează NOI.md.

Liberal-democratul a precizat că negocierile în vederea formării unei majorități parlamentare au fost amînate din cauza refuzului Partidului Liberal, care ar fi implicat plenar în campania electorală.

„Noi am anunţat că sîntem gata să purcedem la crearea acestei coaliţii imediat, neîntîrziat. Deocamdată avem o poziţie mai rezervată din partea PL, care încă nu este gata să înceapă discuţiile. Constituirea unei alianţe de guvernare sau procesul de negociere pentru crearea acesteia nu vine în niciun mod în contradicţie cu obiectivele de campanie pe care şi le propune PL, ba chiar poate aduce mai mult folos şi plusvaloare. Din păcate, Partidul Liberal inventează noi şi noi sperietori şi noi şi noi motive. Ne-am convins de acest lucru”, a explicat Streleț în cadrul unui interviu acordat Europei Libere.

Politicianul se arată convins că scenariul de după alegerile parlamentare din toamna anului trecut trebuie evitat cu orice preț. „Coaliţia minoritară a fost rezultatul unei poziţii politice foarte egoiste a PL. Dar vom găsi soluţii şi instrumentele necesare pentru a crea o coaliţie de guvernare. Cred că noi nu mai putem repeta scenariul care a fost în ianuarie-februarie”, a menționat Streleț.

Deputatul a evitat să spună ce se va întîmpla în cazul în care liberalii vor refuza să participe la negocieri și dacă o eventuală cooptare a comuniștilor în cadrul coaliției de guvernare este posibilă.

„Există trei partide parlamentare proeuropene care ar trebui să fie nucleul acestei viitoare coaliţii. Deja cum se va comporta Partidul Liberal după 28 iunie vom vedea, dar cred că un eventual refuz de a participa la negocieri, invocînd diferite motive, care de care mai bizare şi mai exotice, ar fi o manifestare de iresponsabilitate politică”, a punctat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав