X 
Cutremure stiri: 506

Reacţia dură a Rusiei la decizia UE de a prelungi sancţiunile

23 iun. 2015,, 11:50   Externe
3091 10

Foto: moneyweb.ro

Premierul rus Dmitri Medvedev a solicitat responsabililor de la Moscova pregătirea unor măsuri de răspuns la prelungirea de către Uniunea Europeană a sancţiunilor economice aplicate Rusiei, informează Ria Novosti.

„Avînd în vedere faptul că Uniunea Europeană a prelungit cu şase luni sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, vă rog să pregătiţi un apel din numele meu către preşedintele, cu propunerea de a extinde decretul prezidenţial privind termenul limită pentru impunerea de măsuri restrictive din partea Federaţiei Ruse. De asemenea, să fi pregătită hotărîrea respectivă a guvernului, care să prevadă categoriile de produse, obiectele tranzacţiilor de comerţ exterior asupra cărora urmează să fie aplicate restricţiile din partea Rusiei”, i-a cerut Medvedev vice-premierului Serghei Prikhodko.
icepremierul

Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene au decis luni, la Luxemburg, prelungirea sancţiunilor economice împotriva Rusiei pînă la sfîrşitul lunii ianuarie 2016.

Decizia şefilor diplomaţiilor din UE a fost luată în contextul în care sancţiunile instituite la adresa Moscovei, după anexarea Crimeii şi declanşarea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei, expiră la sfîrşitul lunii iulie.

Sancţiunile lovesc sectoarele economiei ruseşti, printre care cel bancar, al apărării sau al petrolului. De asemenea, măsurile prevăd interdicţii de viză şi îngheţarea conturilor unor responsabili ruşi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав