X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

La Chișinău va fi sărbătorită Ziua Universală a Iei

23 iun. 2015,, 12:45   Societate
2295 0
В Кишиневе отметят Всемирный день ии
Foto: moldovenii.md
Noaptea de 23 spre 24 iunie este Noaptea Sînzîienelor și, totodată, un bun prilej de a face cunoscută în lumea întreagă frumoasele noastre tradiții alături de piesa principală din portul tradițional – IA. Cu acest prilej, Biroul pentru Relații cu Diaspora organizează un concurs, informează NOI.md.

Pentru a sărbători Ziua Universală a Iei, Biroul pentru Relații cu Diaspora organizează un concurs fotografic. Regulile de participare sînt simple: fiecare doritor de a participa trebuie să îmbrace pe data de 24 iunie o ie, să-și facă o poză și să o încarce pe pagina de Facebook a evenimentului, setînd-o și ca poză de profil.

Cea mai frumoasă fotografie încărcată pe pagina de Facebook va fi premiată cu un costum tradițional. Pentru locul II va fi oferită o cămașă tradițională bărbătească, iar locul III va fi premiat cu o ie pentru copii.

Juriul va fi compus din trei membri, reprezentanți ai Biroului pentru Relații cu Diaspora, și va fi prezidat de către un reprezentant al Ministrului Culturii.

Un criteriu suplementar de departajare a celor mai bune fotografii postate pe pagina evenimentului va fi numărul de aprecieri (like-uri).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав