Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Delegaţia de la Rospotrebnadzor şi Rosselhoznadzor se va axa pe Găgăuzia

23 iun. 2015,, 13:30   Economie
3223 3
Делегация Роспотребнадзора, как и Россельхознадзора, сосредоточится на Гагаузии
Foto: gagauzinfo.md
Delegaţia serviciului rus Rospotrebnadzor, sosită ieri în Moldova pentru inspectarea fabricilor de conserve, imediat după întîlnirea la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, a plecat în Găgăuzia, relatează Infotag cu referire la presa locală.

Oaspeţii, în frunte cu vicedirectorul Direcţiei control sanitar a serviciului Rospotrebnadzor Ghenadi Ivanov, au participat la şedinţa de la Comrat cu participarea başcanului Irina Vlah şi membrilor Comitetului Executiv.

Vlah s-a arătat mulţumită de venirea inspectorilor ruşi, menţionînd că rezultatul vizitei recente în autonomie a delegaţiei Rosselhoznadzor a devenit reluarea exportului de produse agricole pe piaţa Federației Ruse.

Ea a dat asigurări că factorii de decizie din cadrul Comitetului Executiv vor acorda asistenţa necesară delegaţiei în vizitarea întreprinderilor procesatoare din Găgăuzia.

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, s-a arătat mulţumit de modul în care se dezvoltă relaţiile dintre Găgăuzia şi regiunile Rusiei, în particular regiunea Moscova.

Diplomatul nu a exclus că după permiterea exportului de conserve în Federația Rusă, la Comrat poate sosi o delegaţie cu scopul de a studia posibilitatea extinderii exportului de vin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?