Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Ostalep: Întrevederea dintre Osipov și Rogozin este mai mult de ochii lumii

23 iun. 2015,, 12:21   Politică
3543 6

Ostalep: Întrevederea dintre Osipov și Rogozin este mai mult de ochii lumii
Foto: noi.md

Întrevederea dintre vicepremierul pentru Reintegrare Victor Ospiov și omologul său rus, Dmitri Rogozin, nu se va solda cu niciun rezultat. Cel puțin de acest lucru se arată convins fostul viceministru al Afacerilor Externe Valeriu Ostalep, care a declarat pentru NOI.md că relațiile moldo-ruse sînt complet înghețate.

„Această întrevedere este una ruptă din context. Noi cu Federația Rusă avem o problem gravă de dialog la nivelul cel mai înalt, nu se discută la nivel de președinte, de premier sau la nivelul ministerului de externe. Avem o lipsă totală de claritate, de viziune în privința relației cu Federația Rusă. Zilnic avem 8-9 avioane cu moldoveni care merg să muncească în Federație, mai mult de jumătate din remitențe vine anume de acolo, iar ministrul Apărării vorbește despre Rusia ca despre un potențial agresor. Autoritățile noastre nu acționează nici pe departe în interesul cetățenilor și spun asta pornind de la realitățile economice pe care le avem. Noi nu mai avem deja relații normale cu UE, iar cu Rusia acestea sînt complet înghețate”, a explicat Ostalep.

Potrivit fostului diplomat, o simplă întrevedere a doi reprezentanți, care au în gestiune un spectru îngust de probleme, nu poate da rezultate vizibile. Expertul estimează că cel mai probabil discuția dintre cei doi demnitari se va axa pe problema transnistreană și evoluțiile din regiune din ultima perioadă.

„Cred că la această întîlnire Rogozin o să-l întrebe pe Osipov cum să înțeleagă acțiunile Chișinăului în regiunea transnistreană, întoarcerea militarilor ruși din cadrul forțelor de menținere a păcii de la Aeroport. Trebuie să înțelegem că tot ce se întîmplă e rezultatul unui joc geopolitic, care este mai presus de ce spune Timofti sau liderii politici. Salut această întrevedere, dar cred că e mai mult de ochii lumii”, a conchis Valeriu Ostalep.

Precizăm că întrevederea dintre Victor Osipov și Dmitri Rogozin urmează să aibă loc mîine la Moscova. Printre subiectele de pe agendă se numără și reluarea ședințelor Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, care nu s-au desfășurat din toamna anului 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?