X 
Cutremure stiri: 502

Municipiul Bălţi va avea cea mai transparentă administraţie din istoria Moldovei (VIDEO)

24 iun. 2015,, 10:15   Politică
7341 4

Foto: noi.md

„Peste un an toţi vor merge la Bălţi în excursie”, a declarat Usatîi, precizînd că va crea la Bălţi cea mai transparentă administraţie locală din istoria Moldovei.

„Nu am dreptul să greşesc, voi demonstra că Usatîi nu este un politician populist, ci un om care pretinde să fie un manager anticriză”, a declarat Usatîi.

Noul primar ales al oraşului Bălţi a declarat că în timpul apropiat va implica în administraţia municipală specialişti profesionişti şi va efectua un audit la Primărie şi la toate întreprinderile municipale .

„În luna iulie vom face o analiză la toate cele 10 întreprinderi municipale, iar pe 1 august voi putea spune clar ce şi unde vom produce, în baza acestor întreprinderi. Nu vom avea nici un fel de firme off-shore şi personaje dubioase”, a subliniat Usatîi, adăugînd că intenţionează să verifice urgent în baza cărui drept serviciile bălţene de canalizare şi evacuarea deşeurilor care au fost date în concesiune au ajuns într-un final în gestiunea unei persoane terţe.

Pe ordinea de zi a noului Primar de Bălţi este şi construcţia unui complex sportiv, închiderea tuturor sălilor de jocuri de noroc din Bălţi şi organizarea unui forum economic internaţional în capitala de nord la care vor participa oameni de afaceri ruşi şi europeni.

Renato Usatîi susţine că deja a ajuns la o înţelegere privind realizarea unui proiect investiţional concret în capitala de nord.

„Este vorba despre o companie ruso-ucraineano-olandeză care va oferi gratuit cazane şi tot ce ţine de instalaţia de încălzire. Această investiţie ne va permite să economisim mai mult de 30% din actualul buget de 17 mil. lei alocaţi pentru încălzirea şcolilor şi grădiniţelor din Bălţi”, a declarat Usatîi.

„Nu voi face geopolitică la Bălţi. Acolo sînt multe probleme care necesită soluţionare. Vom organiza licitaţii şi vom atrage investitori, nu ofer prioritatea companiilor ruseşti , ci tuturor investitorilor din lume.”, declară Renato Usatîi, precizînd că în Bălţi toate contractele încheiate de administraţie vor fi făcute publice, nu va exista niciunul ascuns, „despre care să se afle mai apoi din investigaţii jurnalistice.”

„Voi demonstra ce pot face pentru locuitori. Va fi un exemplu pentru întreaga ţară.”, a spus Usatîi.

Renato Usatîi a fost ales primar al municipiului Bălţi la alegerile locale din 14 iunie. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova un primar este ales cu un procentaj atît de mare din primul tur de scrutin, Usatîi acumulînd 72,46% din voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав