X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Cosarciuc: Marja la vînzarea combustibilului în Moldova nu trebuie să depășească 100 de dolari la o tonă

24 iun. 2015,, 10:25   Economie
2395 0
Косарчук: Маржа при продаже топлива в Молдове не должна превышать $100 на тонну
Foto: democracy.md
Producătorii agricoli din Republica Moldova se pronunță pentru stabilirea marjei comerciale la vînzarea produselor petroliere în țară la nivelul de maximum 100 de dolari la o tonă sau 10 cenți la un litru de combustibil, ceea ce va permite să avem pe piață prețuri rezonabile la combustibil. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, Valeriu Cosarciuc, informează NOI.md.

Potrivit lui Cosarciuc, la ședința Comisiei speciale pentru elaborarea și aprobarea de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor sînt discutate modificările la Legea privind piața produselor petroliere, care prevăd aprobarea unei noi metodologii de calculare a prețurilor la produsele petroliere în funcție de prețurile la bursă și aplicarea unei anumite marje. De asemenea, se examinează posibilitatea ca fermierii să poată importa combustibil direct de la rafinării.

Valeriu Cosarciuc a menționat că, deocamdată, părțile nu au convenit asupra marjei comerciale, care în opinia agrarienilor nu trebuie să depășească 100 de dolari la o tonă sau 10 cenți la un litru. Președintele Federației Naționale a Fermierilor din Moldova a menționat că este important de găsit o soluție pentru stabilirea unei marje rezonabile, pentru a reduce prețurile la combustibil. Potrivit lui Cosarciuc, obținînd dreptul de a importa combustibil direct de la producători, fermierii vor vor demonstra că vor putea asigura agricultorii cu combustibil la prețuri rezonabile.

Președintele Federației Naționale a Fermierilor din Moldova a relatat că în cadrul ședinței comisiei speciale agricultorii au reușit să obțină includerea reprezentanților lor în consiliile de observatori ale proiectelor importante implementate de Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, IFAD și în cadrul realizării creditului polonez de 100 de milioane de euro.

Potrivit lui Valeriu Cosarciuc, rămîn nesoluționate două probleme foarte importante ce țin de majorarea fondului de subvenționare a producătorilor agricoli și elaborarea mecanismelor de creditare preferențială a fermierilor. Este vorba despre stimularea băncilor să ofere credite agricultorilor în condiții avantajoase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?