Cutremure stiri: 506

Analist politic: Atît Chirtoacă, cît şi Greceanîi sînt nişte pioni în jocuri de culise

24 iun. 2015,, 11:10   Politică
6146 8

Foto: ipn.md

“Postul de primar al capitalei se negociază, iar victoria unui sau altui candidat nu depinde de preferințele electoratului”. Opinia aparține analistului politic Nicolae Chirtoacă, președinte al partidului ”Forţa Poporului”, și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la TV7, notează NOI.md.

„Atît Chirtoacă, cît şi Greceanîi sînt nişte pioni în jocuri mult mai mari de culise. Acelaşi Dorin Chirtoacă face parte din clanul oligarhic în frunte cu Mihai Ghimpu. Postul de primar este de fapt unul care se negociază”, a precizat Nicolae Chirtoacă.

La rîndul său, preşedintele Asociaţiei ”Justiţie şi Dreptate”, Ion Dron, susține că dorința celor doi candidați de a accede la putere nu are nicio legătură cu interesul public. ”Nu am nicio şansă ca cetăţean în cazul dat. Acești doi candidaţi au dorinţe doar să se îmbogăţească şi ei vor face tot posibilul pentru aceasta. Ei vor lansa lozinci şi ne vor dezbina. Dar, chiar şi aşa, eu pledez pentru participarea la alegeri”, a punctat Dron.

De cealaltă parte, analistul politic Anatol Țăranu este de părere că victoria lui Dorin Chirtoacă depinde de prezența la vot a electoratului din Chișinău și de modul în care segmentul proeuropean de alegători ca fi mobilizat la vot. „Dacă prezenţa la Chişinău va fi mare, atunci candidatul de dreapta cîştigă, dacă prezenţa va fi sub 50%, atunci cîştigul va fi pentru celălalt candidat”, a spus Țăranu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав