Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Mitropolia Moldovei a condamnat cazurile de agitaţie electorală lîngă biserici

24 iun. 2015,, 14:15   Societate
3239 1
Foto: vedomosti.md
Mitropolia Moldovei a condamnat cazurile de distribuire a materialelor informative cu caracter electoral în cadrul bisericilor.

În mesajul privind poziţia oficială a Mitropoliei, publicat pe site-ul său, citat de agenţia "Infotag", este menţionat că "Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove îşi păstrează neutralitatea politică şi nu se implică în campanile electorale".

Răspunzînd la obiecţiile enoriaşilor şi CEC privind cazurile de agitaţie politică în preajma sfintelor lăcaşe, Mitropolia le-a apreciat ca subminare a autorităţii Mitropoliei Moldovei şi încercare de atragere a acesteia în jocuri politice.

Luni, preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a declarat despre intenţia de a se adresa Ministerului Justiţiei cu solicitarea de a clarifica "cazurile de implicare a bisericii şi clericilor în treburile politice ale statului şi agitaţie electorală".

El a relatat că în weekendul trecut la ieşirea din biserici cetăţenilor li se înmînau pliante cu îndemnuri de a nu sprijini un anumit candidat în turul doi al alegerilor primarului de Chişinău.

"Materialele sînt semnate de Mişcarea Creştin-Ortodoxă din Moldova. Considerăm aceasta inadmisibil, deoarece asemenea organizaţii nu au dreptul să facă agitaţie politică şi propagandă", a subliniat Ciocan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?