Cutremure stiri: 500

Cibotaru nu se așteaptă la reacții negative

24 iun. 2015,, 14:59   Societate
3292 5
Foto: noi.md
Comentînd aprobarea setului de documente privind realizarea practică a inițiativei NATO „Consolidarea capacității de apărare” pentru Republica Moldova, care urmează să fie votate în viitorul apropiat, ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a subliniat că nu se așteaptă la reacții negative referitor la noul program al Alianței Nord-Atlantice în domeniul consolidării apărării și securității Moldovei nici din partea societății, nici de peste hotare, notează NOI.md.

Viorel Cibotaru a menționat că este convins că reacția tuturor forțelor politice din Moldova față de aprobarea documentelor ce țin de „Consolidarea capacității de apărare” a Moldovei va fi una pozitivă. „Sincer nu înțeleg, de ce cineva ar trebui să fie împotriva consolidării capacității de securitate și apărare. De stabilitatea și securitatea țării este interesat fiecare cetățean”, a menționat ministrul Apărării.

Fiind întrebat, dacă ar putea urma o reacție negativă din exterior, în particular din partea Rusiei, Viorel Cibotaru a răspuns că „acest program nu are nicio legătură cu Rusia și nu sînt motive pentru o anumită reacție din partea Moscovei”.

Referindu-se la impresiile de la întrevederea cu secretarul general al NATO, Jesn Stoltenberg, care a avut loc pe 23 iunie, la Bruxelles, Viorel Cibotaru a salutat eforturile Alianței Nord-Atlantice privind susținerea sectorului apărării și securității al Moldovei în situația complicată din regiune, care se schimbă în permanență.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав