X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Chirtoacă: Transformarea Republicii Moldova într-o Crimee va genera o reacție dură în stradă

25 iun. 2015,, 08:07   Politică
10191 57

Foto: replika.md

Moldova riscă să fie transformată într-o regiune controlată de Rusia, precum este astăzi Crimeea, Luganskul sau Doneţkul, în cazul declanșării alegerilor parlamentare anticipate. De această părere este liberalul Dorin Chirtoacă, care se arată convins că, dacă la putere vor accede forțele de stînga, lucrurile vor evolua anume în acest fel, notează NOI.md.

Un asemenea scenariu, spune Chirtoacă, ar putea provoca revolte violente de stradă.

„Evident, ținînd cont de rezultatul alegerilor parlamentare și de dezastrul care se întîmplă cu furtul miliardului și cu lipsa acută de orice, inclusiv de structuri guvernamentale, asta duce la discreditarea forțelor proeuropene. Respectiv, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, asta ar însemna o victorie a stîngii, iar într-un an de zile – «crimeizarea» Republicii Moldova. Asta ar genera automat o reacție în stradă mult mai dură decît pe cea pe care am văzut-o în cadrul manifestațiilor din 3 mai sau 7 iunie, ceea ce ar putea duce la vărsare de sînge”, a explicat Dorin Chirtoacă.

În opinia liberalului, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate în această perioadă le convine doar partidelor care își doresc repetarea scenariului din Ucraina.

„Sînt în Republica Moldova oameni care în ruptul capului nu vor accepta ca Moldova să ajungă din nou pe mîna Rusiei, sînt oameni care au luptat zeci de ani de zile, sute de ani, din 1812, din tată în fiu, și ei nu se vor împăca cu gîndul ca noi să ajungem așa cum a ajuns Crimeea”, a explicat Dorin Chirtoacă.

„Cu acest mandat trebuie să mergem înainte trei ani și jumătate cît mai este posibil, după care oamenii își vor spune din nou părerea”, a conchis liberalul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?