X 
Cutremure stiri: 502

Slusari: Unii agricultorii așteaptă deja de un an achitarea subvențiilor

25 iun. 2015,, 11:17   Economie
2429 1

Slusari: Unii agricultorii așteaptă deja de un an achitarea subvențiilor
Foto : noi.md

Deși Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a transmis Ministerului Finanțelor ordinele de plată pentru achitarea subvențiilor restante din 2014 producătorilor agricoli, banii așa și nu au ajuns la destinatari. Anunțul a fost făcut de preşedintele Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, informează NOI.md.

Potrivit lui Slusari, valoarea subvențiilor promise agricultorilor încă anul trecut se ridică la 100 de milioane de lei.

„Cu părere de rău, timp de 2 săptămîni nu a fost achitat niciun leu. Mai mult ca atît, din surse neoficiale demne de încredere noi am aflat ca plățile pentru subvenționare vor fi achitate în cel mai bun caz în a doua jumătate a lunii iulie. Unii agricultori așteaptă de aproximativ un an achitarea subvențiilor, iar marea majoritate este în așteptare deja de 8-9 luni. În aceasta perioada leul s-a devalorizat aproximativ cu 35 %. Pe sumele neachitate nu este posibil de calculat penalitatea, spre deosebire de sumele impozitelor neachitate la timp statului”, a precizat Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, situația din sectorul agricol se agravează pe zi ce trece, iar autoritățile nu întreprind nimic pentru a o remedia. „Agricultorii sînt lipsiți de acces la credite pentru circulante, subvențiile nu se plătesc, iar resursele pentru producerea agricolă s-au scumpit cu 30-40 %. Cum putem noi cere ca fermierii să devină competitivi?”, se întreabă Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав