Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Oficialii europeni se arată îngrijorați: Moldova are nevoie de o guvernare stabilă

25 iun. 2015,, 15:46   Politică
3231 5

Oficialii europeni se arată îngrijorați: Moldova are nevoie de o guvernare stabilă
Foto : gov.md

„Pentru a continua calea integrării europene, Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă”, a declarat înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, în cadrul întrevederii cu premierul interimar Natalia Gherman. Mogherini a reconfirmat sprijinul UE pentru aspirațiile europene ale țării noastre, informează NOI.md.

În cadrul discuției, oficialii s-au referit la situația politică din Moldova, precum și la cea regională. Demnitarul european a vorbit despre necesitatea constituirii unei guvernări stabile, apte să continue reformele. Natalia Gherman și Federica Mogherini au evaluat progresul înregistrat de Moldova în implementarea agendei de integrare europeană.

Totodată, discuția a vizat cooperarea moldo-comunitară în domeniul Politicii Comune de Securitate şi Apărare, precum și participarea țării noastre la misiunile sub egida UE. De asemenea, premierul interimar i-a informat pe partenerii europeni despre ultimele evoluții în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

Precizăm că șefa diplomației de la Chișinău, Natalia Gherman, întreprinde prima sa vizită la Bruxelles în calitate de prim-ministru interimar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?