X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Tirada lui Donald Trump împotriva imigranților mexicani nu a rămas fără urmări

26 iun. 2015,, 02:00   Externe
3994 0

Foto: agerpres.ro

Cuvintele dure împotriva imigranților mexicani rostite de Donald Trump cu ocazia discursului de lansare a candidaturii sale la președinția Statelor Unite nu au rămas fără urmări: Univision, cea mai mare rețea de televiziune în limba spaniolă din SUA, a anunțat joi că a rupt orice legătură cu organizația Miss Universe a controversatului magnat, iar solistul columbian de reggaeton J. Balvin a comunicat că nu va mai cânta în cadrul următoarei ediții a concursului de frumusețe Miss USA, conform AFP și starpulse.com. În deja celebrul discurs susținut la 16 iunie Donald Trump spunea: "Când (oare) vom învinge Mexicul în lupta de la graniță? Ei râd de noi, de prostia noastră. Iar acum ne înving și economic. Ei nu sunt prietenii noștri, credeți-mă. Ne omoară economic (...) Statele Unite au devenit groapa de gunoi pentru problemele tuturor celorlalți. Atunci când Mexicul își trimite oamenii aici, nu îi trimite pe cei mai buni. Ei trimit oamenii care au numeroase probleme și aceștia aduc aceste probleme și la noi. Aduc droguri. Aduc infracțiuni. Sunt violatori. Presupun că sunt însă și unii care sunt oameni de bine. (Ei) vin și din alte părți, nu doar din Mexic. Vin de peste tot din America de Sud și America Latină și vin — probabil — și din Orientul Mijlociu".

Ca reacție, rețeaua de televiziune Univision a decis să nu difuzeze concursul de frumusețe Miss USA, ce va avea loc la 12 iulie, și nicio altă emisiune care are vreo legătură cu Donald Trump.

"Departamentul de Divertisment al Univision Communications a anunțat încetarea relațiilor de afaceri cu organizația Miss Univers, deținută în parte de Donald Trump, din cauza recentelor remarci jignitoare la adresa imigranților mexicani", se arată într-un comunicat al grupului. Ministrul mexican de interne, Miguel Angel Osorio Chong, a calificat marți drept "absurde" cuvintele miliardarului american.

Solistul columbian J. Balvin a luat de asemenea atitudine, anunțând că nu va mai cânta pe scena concursului Miss USA. "Ar fi fost prima mea apariție la o televiziune națională. Însă aici este vorba de rădăcini, de cultura și de valorile noastre", a susținut el. De cealaltă parte, în pofida controversei iscate, Donald Trump nu a depus armele. "Iubesc Mexicul, nu însă și acordurile comerciale inechitabile pe care le-au încheiat SUA cu Mexicul într-un mod atât de stupid. Este rău pentru locurile de muncă din SUA și bine doar pentru Mexic", a susținut el pe contul său de Twitter. "Guvernul mexican nu vrea ca eu să vorbesc despre situația teribilă de la graniță, nici despre oribilele acorduri comerciale. Le-a forțat mâna celor de la Univison pentru a mă face să mă opresc. Niciodată!", a promis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?