Cutremure stiri: 502

Duminică va avea loc turul doi al alegerilor locale

26 iun. 2015,, 16:15   Politică
2759 4
В воскресенье состоится II тур выборов
Foto: noi.md
Duminică, 28 iunie, va avea loc al doilea tur al alegerilor locale. Potrivit „Infotag”, alegătorii din localitățile unde va fi organizat turul doi vor avea de ales între doi candidați, care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur.

Turul doi va avea loc în 457 localități, inclusiv municipiul Chișinău și centrul administrativ a Găgăuziei, municipiul Comrat. În afară de aceasta, în satele Topala (raionul Cimișlia) și Ulmu (raionul Ialoveni) vor fi organizate alegeri repetate. În primul caz, alegerile din turul întîi au fost anulate din cauza unei încăierări la secția de votare dintre adepții a doi candidați, iar în cel de-al doilea caz alegerile nu au avut loc din cauza ratei reduse de participare a alegătorilor, care au decis să boicoteze scrutinul.

În primul tur au fost aleși primarii în 439 de localități. PLDM a obținut 181 mandate, PDM – 147, PCRM – 31, PSRM – 22.

Pentru turul doi au fost tipărite 1 941 000 buletine de vot. Pentru organizarea turului doi din fondul de rezervă al Comisiei Electorale Centrale au fost alocați peste 15 milioane de lei. În total, statul a cheltuit pentru alegerile locale generale peste 80 de milioane de lei.

În conformitate cu legislația, în ziua alegerilor și în ajun este interzisă orice propagandă electorală. În aceste zile nu pot fi organizate evenimente cu caracter electoral, iar candidații nu pot participa la emisiuni la radio și televiziune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав