X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Urechean a găsit o nouă explicaţie a eşecului său electoral

27 iun. 2015,, 09:30   Politică
6993 8
Урекян нашел новое объяснение своего провала на выборах
Foto: moldnews.md
Dacă anterior, preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, care a fost candidatul PLDM la şefia capitalei şi a pierdut dramatic această cursă, se plângea că a eşuat din cauza imaginii proaste a partidului condus de Filat, mai nou, politicianul dă vina pe „situaţia tensionată” care nu le-ar fi permis cetăţenilor să aleagă „gospodarul”.

„Alegerile prea mult politizează societatea. Deputaţii o înţeleg şi pentru a nu le face rău candidaţilor lor în teritoriu, fac agitaţie în loc de şedinţe. Din păcate situaţia tensionată din societate a dus la faptul că cetăţenii aleg nu gospodari, ci pe cei ce sunt predispuşi la dezbinarea societăţii”, a declarat în cadrul unui interviu pentru agenţia „Infotag”, Serafim Urechean.

Preşedintele Curţii de Conturi, ex-primar al capitalei, Serafim Urechean a fost candidatul PLDM în cursa pentru fotoliul de edil al municipiului Chişinău la alegerile din 14 iunie curent. Sloganul electoral al lui Serafim Urechean a fost: „Gospodarul se întoarce!”.

În scrutinul local care a avut loc la 14 iunie curent, candidatul PLDM, Urechean a înregistrat un rezultat dramatic, acumulând doar 2,97%.

Ulterior, Urechean acuza PLDM pentru eşecul său politic, considerând că partidul lui Filat „l-a tras în jos”. Totodată, politicianul consideră că victoria i-a fost prejudiciată şi de „miliardul furat” pe care l-a menţionat, la fel, în legătură cu partidul lui Filat.

Serafim Urechean, ex-primar al municipiului Chişinău, a fost preşedinte al partidului „Alianţa Moldova Noastră”, care a făcut parte după alegerile din 2009 din Alianţa pentru Integrare Europeană, alături de PLDM, PL şi PDM. Ulterior, AMN a fost absorbită de PLDM, iar Urechean a fost învestit în fruntea Curţii de Conturi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?