X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 272
Transnistria stiri: 1418

NATO străpunge frontul

30 iun. 2015,, 11:40   Externe
6040 12

Foto: ruvr.ru

Ieri, la Bruxelles, a avut loc o reuniune închisă a comandamentului NATO, care s-a încheiat cu un progres în multe probleme pentru aparatul birocratic greoi. De acum înainte, toate problemele vor fi hotărîte în termene restrînse, relatează newsonline24.com.ua.

La ședința de ieri au fost extinse competențele șefului forțelor NATO Philip Breedlove, acum el este omul nr.1 în caz de război. Începînd de ieri el poate, fără nicio coordonare, să dea ordine de deplasare a unităților militare pe continent, să reorganizeze, etc. Singurul lucru care nu este în competența sa - să declare război la inamic, dar să suprime "omuleții verzi" are tot dreptul!

De asemenea, pe tot "frontul de est" al UE vor fi înființate centre de comandă. Vor fi șase la număr, în Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Romînia și Bulgaria.

Din Statele Unite vor fi aduse arme suplimentare pentru forțele de reacție rapidă. Acele 250 de tancuri și vehicule de lupta a infanteriei, pe care americanii l-au adus în Europa în lunile precedente sînt doar începutul.

Reuniunea a fost una crucială, judecînd după caracterul închis al acesteia. Ceea ce este cunoscut pînă în prezent vorbește despre un progres semnificativ în problema confruntării NATO cu pasiunea rușilor pentru "războiul hibrid".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав