Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Unionistul român George Simion și-a exprimat nemulţumirea față de interdicţia de a intra în Moldova

1 iul. 2015,, 16:30   Societate
3158 6
Румынский унионист Джордже Симион недоволен запретом на въезд в Молдову
Foto: antena3.ro
Liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, consideră nefondată decizia de a-i interzice să intre în Moldova timp de cinci ani şi îndeamnă locuitorii Moldovei să participe pe 5 iulie la miting şi "să-l sprijine în lupta împotriva nedreptăţii".

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă prin skype, că "s-a adresat în instanţă cu solicitarea de a fi anulată interdicţia şi dosarul este examinat de Curtea de Apel Chișinău".

"În şedinţa de judecată colaboratorii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) au prezentat aşa-zisele dovezi, care au devenit motivul interdicţiei de intrare. Dovezi au devenit fotografiile, rapoartele despre activitatea Platformei, publicate de mine pe paginile mele din reţelele de socializare, precum şi unele declaraţii publice. Dar la nicio acţiune de protest sau oricare alt eveniment nu au fost acţiuni sau îndemnuri radicale, care ar reprezenta pericol pentru ţară, doar îndemnuri de unire a Moldovei cu România", afirmă unionistul.

El a promis "să ajungă pînă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a obţine dreptate".

Reprezentanţii Blocului Unităţii Naţionale (BUN), prezenţi la conferinţa de presă de la Chişinău, au comunicat că vineri vor desfăşura o acţiune de protest la SIS cu solicitarea de a prezenta dovezi că Simion prezintă pericol pentru stat.

Ei sînt indignaţi de faptul că "autorităţile Moldovei nu interzic desfăşurarea concertelor cu prilejul Zilei Rusiei, intrarea politicienilor ruşi, în timp ce obstrucţionează venirea unui patriot care cere restabilirea dreptăţii, unire şi nu reprezintă pericol pentru ţară".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?