Cutremure stiri: 506

Fost ambasador al Moldovei în SUA, desemnat vicerector la ULIM

7 iul. 2015,, 13:45   Societate
2765 0
Бывший посол РМ в США назначен проректором УЛИМ-а
Foto: obzormd.com
Fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA Igor Munteanu a fost numit vicerector pentru cooperare internațională și parteneriate academice al Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM) și își exercită funcția din 6 iulie curent, informează NOI.md.

În legătură cu acest fapt, pe site-ul Universității a fost plasată o notă, în care se precizează:

„În noua sa funcție academică, Dl. vicerector Igor Munteanu va asista colectivul profesoral și corpul studențesc al ULIM în extinderea și fortificarea oportunităților de cooperare internațională, extinderea mobilității academice, sporirea capacităților de cercetare academică și interacțiune cu universități partenere din toată lumea. Preluarea unor modele educaționale occidentale va ajuta la creșterea standardelor universitare și a reputației academice pentru universitățile moldovenești.

Menționăm că la Washington domnia sa a întreținut o colaborare excelentă și dinamică cu mai multe universități faimoase în SUA, printre care George Washington University, Georgetown University, Yale University și John Kennedy School of Government al Universității Harvard, Universitatea U-Penn din Philadelphia și Universitatea Drexel, Chappel Hill University și Duke University, ultimele fiind două dintre cele mai bune universități ale statului Carolina de Nord”.

Igor Munteanu și-a susținut teza de doctorat în drept în cadrul ULIM la mijlocul anului 2003. În ultimii cinci ani, acesta a dezvoltat o carieră diplomatică impunătoare în străinătate, fiind acreditat în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în SUA, Canada și Mexic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав