X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Discuție telefonică Obama-Merkel despre Grecia

8 iul. 2015,, 03:00   Externe
3205 0

Foto: obozrevatel.ua

Președintele american, Barack Obama, a discutat marți la telefon cu cancelarul german, Angela Merkel, înaintea unei întrevederi cu premierul grec, Alexis Tsipras, a anunțat Casa Albă, potrivit AFP. "Continuăm să încurajăm toate părțile să participe în mod constructiv la discuții", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Josh Earnest, lansând un nou apel la compromis.

Mai devreme, agenția elenă de presă ANA (semioficială) a transmis că Barack Obama și Alexis Tsipras au avut marți după-amiază o convorbire telefonică. Conform acestei surse, președintele american și-a exprimat dorința ca negocierile dintre Atena și creditorii săi internaționali să aibă un rezultat fericit.

Casa Albă a adresat luni, la o zi după victoria "nu" la referendumul din Grecia, un apel liderilor Uniunii Europene și de la Atena să găsească un compromis pentru a permite acestei țări să rămână în zona euro.

De asemenea, liderul de la Washington a discutat luni cu omologul său francez, François Hollande, despre situația Greciei, a mai anunțat Casa Albă. Cei doi șefi de stat au subliniat "importanța de a găsi calea de urmat pentru a permite Greciei să-și reia reformele și să revină la creștere economică (...) în interiorul Eurozonei", recunoscând, în același timp, că "aceasta va necesita compromisuri dificile din toate părțile", a adăugat executivul american.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав