Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Bogojević: Pentru stabilizarea situației în regiune ar fi indicată implicarea Rusiei și Ucrainei (VIDEO)

8 iul. 2015,, 14:00   Politică
3258 2

Богоевич: Для стабилизации ситуации в регионе желательно привлекать Россию и Украину
Foto: noi.md

Reprezentantul special al președinției OSCE pentru reglementarea diferendului transnistrean, Radojko Bogojević, consideră că cele mai complicate probleme trebuie soluționate pe calea dialogului, informează NOI.md. Printre alte condiții cheie pentru desfășurarea unor negocieri reușite se numără fermitatea și voința politică.

Declarația aparține lui Radojko Bogojević și a fost făcută miercuri, 8 iulie, în cadrul unui briefing desfășurat la oficiul Misiunii OSCE din Chișinău. Reprezentantul special al președinției OSCE pentru reglementarea diferendului transnistrean se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.

„Este necesar de făcut tot ce este posibil pentru stabilizarea situației în regiune. Trebuie identificate activ soluții pentru problemele apărute. Pentru aceasta ar fi bine să fie atrase Ucraina și Rusia – este în interesele noastre comune. OSCE va acționa în calitate de moderator al acestor activități”, a menționat Radojko Bogojević.

Oficialul OSCE a refuzat să comenteze recenta declarație a vicepremierului interimar al Republicii Moldova Victor Osipov cu privire la disponibilitatea de a conlucra cu Rusia în ce privește rotația și aprovizionarea militarilor din cadrul contingentului pacificator din regiunea transnistreană. Potrivit lui Radojko Bogojević, această problemă nu ține de competența mandatului lui.

Marți, 7 iulie, Radojko Bogojević s-a întîlnit la Tiraspol cu liderul nerecunoscutei RMN, Evgheni Șevciuk, și șeful departamentului de externe al Transnistriei, Nina Ștanski. Reprezentantul special al președinției OSCE pentru reglementarea diferendului transnistrean a transmis administrației de la Tiraspol un set de propuneri privind organizarea unei noi întrevederi în cadrul formatului „5+2”. Reuniunea ar urma să aibă loc la toamnă la Belgrad. Partea transnistreană a exprimat îndoieli privind oportunitatea organizării unei noi runde de negocieri pînă cînd grupurile comune de experți nu vor identifica căile de depășire a principalelor disensiuni dintre Chișinău și Tiraspol.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав