Cutremure stiri: 502

Ministerul Agriculturii consideră că seceta şi condiţiile meteo nefavorabile nu vor afecta recolta de grîu

9 iul. 2015,, 16:45   Economie
3052 1
Минсельхоз: засуха не скажется на урожае пшеницы
Foto: eurasianews.md
Moldova nu va simţi deficit acut de grîu la finele strîngerii recoltei în anul curent, afirmă ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula.

Solicitat de corespondentul "Infotag", el a spus că recolta aşteptată de grîu va depăşi nivelul securităţii alimentare de circa 3 ori, adăugînd că grîul din anul curent este de o calitate foarte bună.

"Strîngerea recoltei continuă, în prezent am lucrat doar 10% din terenurile agricole, unde randamentul la hectar este de circa 4,2 t/ha. Însă de pe unele sectoare s-au strîns şi cîte 5t/ha. Se aşteaptă că volumul întregii recolte va fi de circa 850-900 mii de tone, în timp ce pentru securitatea alimentară sînt necesare 350 de mii de tone de grîu", a spus ministrul.

Anterior, în presă preşedintele Asociației UniAgroProtect, Alexandru Slusari, a spus că volumul recoltei de grîu şi orz poate fi cu 505 mai mic decît în anul trecut, cînd au fost recoltate circa 1 milion de tone de grîu. Potrivit lui, condiţiile meteo nefavorabile, care au dus la secetă, au lovit dur în recolta de cereale, iar situaţia din 2015 poate fi comparată doar cu seceta din 2012. În total, în Moldova, cu grîu sînt semănate 330 mii ha.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав