X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

NATO se pregătește pentru cel mai prost scenariu în Donbas

15 iul. 2015,, 16:50   Externe
5825 10

Foto: ruvr.ru

Pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei ar putea fi un factor de descurajare în dezvoltarea conflictului.

NATO a chemat să se pregătească pentru cel mai prost scenariu de evoluție a evenimentelor în Donbas. Acest lucru a fost declarat de către asistentul adjunctului Secretarului General al NATO pentru securitate Jamie Shea într-un discurs la o reuniune comună a comisiei pentru afaceri externe și subcomisiei pentru securitate și apărare a Parlamentului European de la Bruxelles, informează korrespondent.net cu referire la UE-Plus.

"Am realizat un an în urmă că trebuie să fim pregătiți pentru cel mai prost scenariu" - a spus Shea.

"Sînt mulțumit că UE a pregătit un nou pachet de sancțiuni (împotriva Rusiei). Acum UE știe ce are de făcut în caz de escaladare în continuare", - a declarat reprezentantul NATO.

El și-a exprimat, de asemenea, speranța că prezența unui astfel de pachet poate fi un factor de descurajare în dezvoltarea conflictului din Donbas.

NATO și Statele Unite ale Americii și-au consolidat capacitățile în zonele de frontieră cu Ucraina, a declarat ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Valery Cealîi.

Anterior, New York Times a scris despre planurile Washingtonului de a amplasa arme grele, inclusiv tancuri și vehicule de lupta a infanteriei (IFVs) în Europa de Est ca un pas "de descurajare a posibilei agresiuni ruse în Europa".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав