X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Dodon: Oligarhii vor să aleagă un președinte din tagma lor

16 iul. 2015,, 16:56   Politică
5734 14

Dodon: Oligarhii vor să aleagă un președinte din tagma lor
Foto : infoprut.ro

Liderul socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, nu vede cu ochi buni propunerea partidelor de guvernare de modificare a Constituției, astfel încît președintele să fie ales din trei încercări de către Parlament. În opinia politicianului, șeful statului trebuie ales de popor, întrucît Parlamentul și-ar fi pierdut deja credibilitatea, informează NOI.md.

„Oligarhii și unioniștii vor să aleagă un președinte din tagma lor, legat cu acorduri secrete și cu jurăminte pe saci cu bani. Parlamentul nu mai are credibilitatea să aleagă un președinte, mai ales cu 51% din voturi, cum propune coaliția oligarhică. Cetățenii trebuie să aleagă președintele, nu clanurile din Parlament”, a precizat Dodon.

Acesta a mai anunțat că PSRM va insista ca în cadrul unui eventual referendum să fie inclusă opțiunea alegerii președintelui prin vot direct.

Astăzi, liderii PLDM, PD și PL au anunțat că la toamnă ar putea fi organizat un referendum pe marginea modificării procedurii de alegere a șefului statului. Astfel, articolul 78 din Constituție, care prevede alegerea președintelui cu votul a 61 de deputați, ar urma să fie modificat, astfel ca acesta să poată fi desemnat în funcție din trei încercări, mai întîi cu 61 de voturi, apoi cu 57 și dacă nu se reușește, cu 51 de sufragii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?