Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Jurnalistul Serghei Ilcenko, reținut la Tiraspol pentru extremism, a fost eliberat

20 iul. 2015,, 08:45   Societate
2860 0

Foto: realitatea.md

Jurnalistul şi politologul Serghei Ilcenko, arestat de către administraţia transnistreană pentru extremism, a fost eliberat. Acesta a fost ținut într-un izolator din Tiraspol, apoi în închisoarea din satul Glinoe, informează dniester.ru.

Cazul lui Ilcenko a fost unul de răsunet, eliberarea lui fiind cerută de oficiali moldoveni și mai multe organizații internaționale pentru drepturile omului. De asemenea, Asociația ”Promo-LEX” a reflectat acest caz și a venit în apărarea jurnalistului.

Deocamdată, nu se cunosc detalii despre modul în care acesta a ieșit din închisoare, dar sînt admise două posibilități: a fost amnistiat sau a semnat o declarație prin care recunoaște că e vinovat.

Potrivit sursei citate, jurnalistul a fost presat în mod repetat atît de procurori, cît și de colegii de celulă. De asemenea, se știe că Ilcenko suferă de astm, încă o problemă cu care s-a confruntat jurnalistul cît s-a aflat după gratii.

Amintim că jurnalistul a fost arestat de forţele de securitate de la Tiraspol pe 18 martie şi este acuzat de extremism în baza postărilor sale pe reţelele de socializare şi a luărilor de atitudini pe forumurile din regiunea transnistreană.

Guvernul de la Chişinău a transmis Tiraspolului o scrisoare în care îşi arată îngrijorarea în legătură cu arestarea acestuia. Vicepremierul pentru reintegrare, Victor Osipov, a declarat într-un interviu că în scrisoarea transmisă Chişinăul cere respectarea drepturilor omului, a accesului la o justiţie echitabilă şi, mai ales, punerea în libertate a lui Serghei Ilcenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?