Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Lupu: În această săptămînă vom afla numele premierului şi a preşedintelui Parlamentului

20 iul. 2015,, 10:00   Politică
3912 7

Foto: noi.md

Numele preşedintelui Parlamentului și a prim-ministrului vor fi cunoscute în această săptămînă. Totodată, în scurt timp va fi învestit şi noul Guvern. Asigurările vin din partea liderului Partidului Democrat, Marian Lupu, care a participat aseară la emisiunea Replica de la Prime.

Liderul democraţilor, Marian Lupu, a declarat că pentru prima dată, negocierile decurg într-o atmosferă colegială și nu mai seamănă cu un ring de luptă.

"Către jumătatea săptămînii, miercuri, joi, o să ştim care este partidul care va înainta persoana la funcţia de premier, care va fi partidul care va propune spikearul. Deja votul în Parlament pentru componenţa Guvernului, va avea loc la sfîrşitul săptămînii viitoare, în cel mai rău caz, prima sau a doua zi din săptămîna viitoare", a declarat Marian Lupu.

Liderul PDM a mai spus că pledează pentru participarea celor trei deputaţi neafiliaţi, Iurie Leancă, Eugen Carpov şi Lidia Lupu, la discuţiile privind învestirea Guvernului,dar și la alegerea şefului statului.

"Ideea de a invita pe colegii din Parlament a venit tocmai din dorinţa de a asigura deja astăzi procesul de alegere a şefului statului. La moment îi avem trei la număr. 53 plus 3, mie îmi pare că ar fi un pas serios înainte ar fi 56, deci am avea doar cinci voturi care ar fi lipsă."

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?