X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Istoric român: Ștefan cel Mare nu a fost român și a vorbit limba moldovenească (VIDEO)

20 iul. 2015,, 11:00   Societate
48824 45
Foto: moldovenii.md
În timp ce unioniștii continuă să strige că Republica Moldova nu are propria istorie și că tot ce e moldovenesc în realitate e românesc, un istoric de la București, dimpotrivă, susține că Moldova dispune de propria identitate.

Această chestiune a fost clarificată de renumitul autor contemporan al cărților de istorie din România, profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, Lucian Boia. „Pînă acum un secol și jumătate nici nu exista România. Existau niște fragmente, niște bucăți din care s-a făcut România. Putea să se facă, cum s-a și făcut, și bine ca s-a făcut, dar putea să nu se facă, ce știu eu pe ce căi ar fi putut să meargă istoria dacă ar fi ales alte direcții”, a spus istoricul roman.

El a adăugat: „Am spus clar, Ștefan cel Mare nu era român, în sensul că nu se considera el român. Identitatea pe care și-o asuma el era aceea de moldovean”. Dacă vrem sa ne jucăm puțin, să intrăm în pielea lui Ștefan cel Mare, este evident că el considera că vorbește moldovenește, nu românește.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав