Cutremure stiri: 506

La frontiera cu Ucraina a crescut considerabil numărul de soldaţi ruşi

21 iul. 2015,, 13:40   Externe
3491 23

Foto: zn.ua

Sătenii ruși care locuiesc în apropiere de granița cu Ucraina, relatează despre afluxul de militari din regiunile îndepărtate ale Rusiei, din care cauză crește criminalitatea.

Jurnalistul de la New York Times a amintit că deja de un an un contingent mare de militari ruşi a fost dislocat de-a lungul frontierei de est a Ucrainei, informează zn.ua.

Potrivit lui, propaganda Kremlinului reușește să-i convingă pe diplomaţii SUA și UE diplomați despre lipsa trupelor rusești în Ucraina, dar în localităţile ruseşti de frontieră aceste povești sînt ridicole și par o minciună evidentă.

"Kremlinul pretinde că efectuează exerciţii militare în zona de frontieră și din cînd în cînd anunță retragerea trupelor. Dar sătenii ruși care locuiesc în apropierea graniței cu Ucraina s-au obișnuit deja cu afluxul mare de soldați", - scrie New York Times.

"Mica localitate Golovinka a devenit epicentrul acţiunilor militare. La baza militară Kuzminka, din apropiere, anterior era pustiu și liniștit, dar acum e plin de soldați și echipamente militare", - se spune în articol.

Potrivit localnicilor, la Kuzminki se află acum zeci de mii de soldați. Sătenii văd în aceasta anumite avantaje. De exemplu, Vladimir a deschis recent un chioșc cu pui la gratar si se bucură de venitul pe seama soldaților. În același timp, rata criminalității odată cu sosirea trupelor ruse a crescut simţitor.

"Există rapoarte despre tiruri cu lansatoare de grenade în baruri. Numărul de infracțiuni în regiunea Rostov a crescut cu 24%", - scrie jurnalistul New York Times.

El subliniză că granița ruso-ucraineană pe acest segment a devenit "permeabilă" și trupele ruse o trec liber, nimerind pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk ocupat de rebelii pro-ruşi.

"Cînd recent am fost acolo, au trecut pe lîngă noi o duzină de soldați cu trăsături mongoloide, tipice pentru unele grupuri etnice din Siberia. De asemenea, soldaţi cu astfel de trăsături au fost observaţi în lupte de partea insurgenților din estul Ucrainei. Pe timp de pace pe ambele părți ale frontierei ruso-ucrainene este puțin probabil să fi găsit oameni cu înfățișare mongoloidă", - se spune în articol.

Președintele misiunii de observare a OSCE Paul Picard a declarat că, potrivit observatorilor, în perioada 1 septembrie 2014 – iulie 2015 frontiera ruso-ucraineană a fost traversată de peste 20 de mii de bărbați în uniformă, care se îndreptau în regiunile Donețk și Lugansk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав