X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Țăranu: Plecarea lui Juravschi are legătură cu partajarea funcțiilor

21 iul. 2015,, 16:46   Politică
5727 5

Țăranu: Plecarea lui Juravschi are legătură cu procesul de negocieri
Foto : noi.md

Decizia lui Nicolae Juravschi de a părăsi Partidul Liberal Democrat exact în perioada în care liderii negociază partajarea funcțiilor nu este întîmplătoare. De acest lucru se arată convins directorul Centrului „Politicon”, Anatol Țăranu, care a explicat pentru NOI.md că retragerea deputatuui din partid este o acțiune premeditată, întreprinsă cu scopul de a slăbi poziția PLDM-ului în cadrul negocierilor.

„După plecarea lui Leancă se presupunea că mai exista o marjă de susținere pentru acesta în PLDM și era de așteptat că se vor mai produce anumite rupturi. Marea enigmă, care își are un răspuns plauzibil, este momentul care a fost ales pentru această plecare. Acest moment este totalmente sincronizat cu negocierile care au loc și cu momentul în care s-a ajuns la partajarea funcțiilor. Se întreprind acțiuni, inclusiv din exteriorul partidului, pentru a face ca PLDM-ul oficial să nu aibă dreptul să pretindă la postul de prim-ministru și chiar la anumite ministere”, a explicat Anatol Țăranu.

Politologul nu exclude că în zilele următoare ar putea fi anunțate noi plecări din PLDM, în condițiile în care lupta pentru funcția de prim-ministru este strînsă. „Plecarea lui Juravschi se înscrie în aceste tactici și am putea să ne așteptăm poate chiar în zilele apropiate, dacă nu ore, ca acest lucru să se repete. Cineva urmărește să creeze condițiile necesare ca funcția de premier să fie partajată în detrimentul PLDM-ului”, a menționat Anatol Țăranu.

Potrivit politologului, motivele invocate de Nicolae Juravschi în susținerea deciziei sale sînt neserioase, iar momentul ales pentru a anunța această hotărîre trezește suspiciuni. „Juravschi a avut mînă liberă să plece din PLDM o dată cu Iurie Leancă, dar nu a făcut-o. Această manieră de a pleca din partid nu îi face cinste”, a conchis Țăranu.

Precizăm că Nicolae Juravschi a anunțat astăzi că se retrage din PLDM, din cauza faptului că formațiunea a fost dezbinată în ultima perioadă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?