Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Filat dezminte zvonul precum că Saakașvili ar putea fi următorul prim-ministru

22 iul. 2015,, 10:41   Politică
5043 10

Filat dezminte zvonul precum că Saakașvili ar putea fi următorul prim-ministru
Foto : noi.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, susține că informația potrivit căreia noua coaliție ar intenționa să-l promoveze în funcția de premier al Republicii Moldova pe guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, este falsă. Precizarea a fost făcută după ce zvonul a fost răspîndit în presă de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, informează NOI.md.

Politicianul a precizat că Mihail Saakașvili nu întrunește condițiile prevăzute în legislația Republicii Moldova pentru a ocupa acest post.

„Dacă ar exista posibilitatea legală, pentru că deschiderea la noi este, ca Saakașvili să fie prim-ministrul Republicii Moldova, aș fi mers foarte încrezător pe această idee. Noi avem anumite reguli legale în Moldova, și una din aceste reguli spune foarte clar că prim-ministru poate fi doar cetățean al Republicii Moldova și mai sînt anumite condiții, cum ar fi cunoaștere limbii române….”, a menționat Vlad Filat.

Precizăm că Renato Usatîi a anunțat ieri că următorul prim-ministru va deveni Mihail Saakaşvili. “Negocieri cu acesta deja au fost purtate, subiectul deja a fost discutat cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko", a declarat Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?