X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Șeful Comisiei Europene a vorbit despre frica care domneşte în UE

22 iul. 2015,, 15:50   Externe
6567 1

Foto: caleaeuropeana.ro

Nu calcul economic, nu încrederea reciprocă, nu dorința de a fi împreună, ci frica care domneşte în UE a contribuit la atingerea unui acord între Grecia și partenerii din zona euro. La această concluzie a ajuns președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care miercuri a acordat un interviu ziarului Le Soir.

Potrivit RIA Novosti, înaltul oficial european a declarat: "Am evitat ce a fost mai rău, nu pentru că au fost foarte înțelepţi, ci pentru că ne-a fost frică. Frica ne-a ajutat să ajungem la un acord. Cînd trece frica vine întotdeauna uşurarea". Potrivit lui, Grecia "greșeşte, simţindu-se umilită, pentru că Comisia Europeană a făcut totul pentru a rotunji colţurile".

Juncker este sigur că în UE a apărut frica ruperii legăturilor de solidaritate, care se manifestă nu numai în cazul Greciei, dar, de asemenea, în situația cu plasarea în comunitate a imigranților ilegali și a refugiaților din Africa și Orientul Mijlociu. "Vechii demoni - resentimentele naționale - sînt încă în viață", - a declarat șeful Comisiei Europene. Resentimentul europenilor obișnuiți față de UE, a adăugat el, se datorează lipsei de explicare adecvată a politicii promovate la nivel supranational: "Integrarea europeană, născută din voința poporului, a devenit un proiect de lux, ceea ce explică diferența dintre opinia publică și acțiunile la nivel european".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?