X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 280
Transnistria stiri: 1461

Crearea AIE 3, în atenţia presei international

24 iul. 2015,, 10:00   Societate
5237 14

Foto: paginademedia.ro

Semnarea Acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3 a fost un eveniment urmărit cu atenţie și de presa internațională. Jurnaliștii străini menţionează că liderii partidelor proeuropene mai au o șansă de a îndreptăți încrederea acordată de cetățeni. De asemenea, ei au scris și despre candidatul PLDM pentru funcția de premier, Maia Sandu.

Jurnaliștii de la publicația ucraineană Business scriu că Moldova a ieșit din criza politică, prin crearea noii alianțe de guvernare.

Iar portalul belarus Belta anunță că noua guvernare va avea misiunea deloc ușoară de a promova reforme ce vor asigura drumul către Uniunea Europeană. Această publicaţie mai notează că este nevoie urgentă de a restabili și de a îmbunătăți relațiile cu toți partenerii de dezvoltare ai țării noastre.

Şi presa rusească a reacţionat imediat la vestea că Moldova are o nouă coaliție de guvernare, precizînd că este vorba despre cea de-a treia încercare de a conduce țara în același format.

Agenţia Interfax notează că, imediat după semnarea Acordului de constituire a noii Alianţe pentru Integrare Europeană, liderii celor trei formaţiuni au expediat o sesizare către Curtea Constituţională privind organizarea la toamnă a unui referendum.

Jurnaliștii de la Agerpres transmit că Ministerul de Externe de la București salută formarea noii majorități parlamentare. La rîndul lor, reporterii postului TV Digi24informează că președintele Klaus Iohannis și-a declarat speranța că politicienii de la Chișinău vor ține cont de angajamentele asumate prin Acordurile de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

Iar Deutsche Welle și The Huffington Post menţionează că Moldova ar putea avea în fruntea Cabinetului de miniștri un fost economist la Banca Mondială, făcînd referire la ministrul în exercițiu al Educației, Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав