Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Dodon: O compătimesc pe Maia Sandu

24 iul. 2015,, 10:37   Politică
5540 8

Dodon: O compătimesc pe Maia Sandu
Foto : timpul.md

Chiar dacă va fi numită în funcția de prim-ministru, Maia Sandu nu va rezista mult timp în acest post, știind că nu are susținerea politică necesară. Opinia aparține socialistului Igor Dodon și a fost exprimată în cadrul unui interviu acordat postului Național 4, informează NOI.md.

Potrivit liderului PSRM, Maia Sandu nu va tolera obstacolele puse de partidele proeuropene în exercitarea actului de guvernare și va demisiona la scurt timp de la numire.

„Este un nou nivel în cariera profesională și o felicit cu această ocazie, dar în același timp o compătimesc. Nu va putea face față acestei situații dificile, nu va putea promova reformele deoarece în spate va sta o majoritate parlamentară condusă de oligarhi. Niciodată Filat și Plahotniuc nu vor vota pentru distrugerea acelui sistem putred pe care tot ei l-au creat în ultimii cinci ani. Chiar dacă va fi numită de guvern, în maximum 2-3 luni va înțelege că nu poate face față lucrurilor, o cunosc bine o să trîntească ușa și o să plece. Atunci cînd va înțelege că în Procuratură nu se schimbă nimic, că Banca Națională este controlată în continuare, atunci își va da probabil demisia sau va fi demisă la sfîrșitul acestui an în urma unor probleme majore de ordin economic și social”, a menționat Dodon.

Politicianul a mai declarat că o cunoaște bine pe Maia Sandu și apreciază gradul înalt de profesionalism de care dă dovadă. „Maia Sandu a fost în echipa de persoane tehnocrate, profesioniste în guvernul în care am activat și eu. O cunosc bine pentru că a fost în subordinea mea în 2005, cînd eram viceministru al Economiei, Mai tîrziu am activat împreună în guvernul condus de Greceanîi, în diferite proiecte legate de administrația publică centrală”, a precizat Dodon.

Menționăm că liderul PLDM, Vlad Filat, a confirmat ieri că Maia Sandu este candidatul formațiunii pentru funcție de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав