X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Insulele Maldive pot fi cumparate cu 1 miliard de dolari!

25 iul. 2015,, 05:00   Externe
9104 4

Foto: gazeta.ru

Pentru prima data, Insulele Maldive pot fi preluate in proprietate privata. Pretul este unul pe masura - 1 miliard de dolari. Parlamentul local a aprobat amendarea corespunzatoare a Constitutiei, care a permis pana acum numai luarea in arenda de catre straini pe termen de maxim 99 de ani. Noile prevederi ar putea consolida pozitia Chinei in Oceanul Indian, cu extinderea influentei politice a Beijingului, comenteaza analistii din Maldive si India. Agentia Reuters mentioneaza ca Insulele se afla intr-o zona strategica din Oceanul Indian, astfel incat noile reguli i-ar putea determina pe investitorii chinezi sa cumpere terenuri in regiune.

E adevarat, strainii pot achizitiona numai 10% din suprafata totala a Insulelor, a caror suprafata totala se ridica la aproximativ 300 kilometri patrati si care acum reprezinta una dintre preferintele de top ale turistilor din intreaga lume.

Expertii se tem ca investitorii chinezi vor cumpara terenuri, integrandu-le in proiectul "Drumul matasii". Pe de alta parte, aparitia in Maldive a investitorilor chinezi ar putea agrava relatiile dintre Beijing si New Delhi, insulele avand toate sansele, in acest caz, sa devina "teren de disputa a intereselor" celor doua state asiatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?