X 
Cutremure stiri: 500

Moldova este a doua destinație care se bucură de popularitate la cetățenii ruși

25 iul. 2015,, 15:00   Societate
3597 0

Foto: noi.md

Moldova s-a menținut pe a doua poziție în lista celor mai solicitate curse aeriene din Rusia. Acest fapt îl denotă ratingul țărilor care au devenit lideri după numărul de zboruri efectuate din Rusia în iunie 2015, elaborat de analiștii cunoscutului site turistic Tutu.ru în baza analizei destinațiilor aeriene, spre care au fost vîndute cele mai multe bilete prin intermediul acestui portal, relatează NOI.md. Totodată, cei trei lideri au rămas neschimbați. Astfel, primul loc în top-10 cele mai solicitate curse aeriene din Rusia a păstrat Ucraina, iar pe locul III s-a menținut Kazahstan.

Totodată, dacă prețul mediu la biletele de avion în Ucraina, a sporit în iunie 2015 față de perioada similară a anului trecut cu 32 la sută – pînă la 7890 ruble rusești, atunci în Moldova acesta s-a redus cu 12,6 la sută – pînă la 6953 ruble. În opinia experților, popularitatea zborurilor în Moldova din Rusia este condiționată nu numai de prețurile atractive la bilete, dar și de sporirea numărului de curse aeriene și a companiilor care operează zborurile, precum și de escalele comode pentru pasagerii de tranzit, care pleacă în țările UE.

Totodată, cea mai ieftină destinație pentru ruși a devenit Belarus. În pofida unei creșteri de 4 la sută, prețul mediu al unui bilet de avion din Rusia în Belarus s-a adeverit a fi cel mai scăzut, constituind 6740 de ruble.

În comparație cu luna iunie a anului trecut s-au scumpit considerabil zborurile din Rusia în Germania, Spania și Muntenegru. Prețul mediu al unui zbor în Germana a sporit cu 36 la sută – pînă la 11093 de ruble, în Spania – cu 22 la sută, pînă la 17071 de ruble, în Muntenegru – cu 26 la sută, pînă la 11947 de ruble.

În ansamblu, prețul mediu al unui bilet de avion pe Tutu.ru a crescut în iunie 2015 aproximativ cu 5 la sută față de luna iunie a anului trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав