X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Fermierii îşi vând vacile şi porcii la preţuri derizorii

27 iul. 2015,, 09:30   Societate
3068 0
Засуха вынуждает молдавских фермеров продавать скот
Foto: lioznews.by
Seceta loveşte dur în crescătorii de animale. Oamenii sunt nevoiţi să vândă vitele şi porcii din cauza lipsei furajelor, chiar dacă preţurile pentru carne sunt ma mici decât la începutul verii.

Iurie Dedov, din satul Glinjeni, raionul Făleşti, creşte bovine de cinci ani. Bărbatul spune că aceasta este singura sursă de venit pentru familia lui.

Acum, din cauza secetei, fermierul va fi nevoit să vândă jumătate din vaci: "E rău, încă mai sunt patru luni de păscut şi iaca aici încă timp de o lună au ce paşte şi gata. Încă o săptămână dacă nu mai plouă, popuşoi nu vor fi şi nici nu vom avea cu ce să le întreţinem."

Bărbatul spune că va fi nevoit să suporte pierderi: "Aşa o vacă costa şapte mii. Dar acum patru mii jumate. Lumea nu are cu ce să le întreţină.''

În aceeaşi situaţie s-au pomenit mai mulţi crescători de animale din ţară. Oamenii care aduc vitele la piaţa din satul Dumbrăviţa, raionul Sângerei, spun că din cauza secetei sunt nevoiţi să le vândă la preţuri foarte mici.

Crescătorii de porci spun că au scăzut preţurile chiar de două ori de la începutul verii.

Chiar dacă preţurile au scăzut, fermierii spun că nu reuşesc să vândă animalele. Oameni spun că nu cumpără animale de teamă că nu vor avea hrană.

În piaţă, preţul pentru o vacă porneşte de la 2.500 de lei şi ajunge până la şapte mii. Un purcel de lapte costă în medie 300 de lei, iar un porc - între 1.500 şi 1.800 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?